Benvingut al web de l’Associació de Gimnàstica Estética de Grup i Activitats coreogràfiques de Catalunya

Des de fa uns anys, el món de la gimnàstica, està vivint l’auge d’una nova modalitat:
La Gimnàstica Estètica de Grup (GEG). Aquesta, és una disciplina nova a l’Espanya, encara que molt arrelada al nord d’Europa, sobretot a Finlàndia.

La GEG es caracteritza per ser una gimnàstica que defensa la salut corporal, en la qual tot el cos realitza moviments harmònics de forma natural, sent el maluc el centre bàsic del moviment. Cada moviment s’encadena de forma natural amb l’anterior, formant un tot homogeni. Es busca l’anivellament de les parts del cos, i en el codi de puntuació es bonifiquen els aspectes més saludables. Bàsicament, està formada per tres elements principals: les ones, els swings i les contraccions. També s’executen acrobàcies i elevacions de gimnastes en l’aire. Això requereix la força i coordinació adequades a les components de l’equip, per la qual cosa es duen a termea partir d’una edat convenient.

És diferència d’altres modalitats gimnàstiques perquè no es necessita una gran flexibilitat, ni excessives exigències corporals que portin a una execució perfecta dels moviments corporals especifiques i els equilibris, salts i flexibilitat.

L’objectiu és fer els exercicis amb correcció i sincronització amb el grup, respectant els límits de cada cos. Això la converteix en una disciplina ideal per desenvolupar els aspectes saludables més estètics. També és ideal per a aquelles gimnastes que, per edat, ja han arribat tot el seu recorregut en altres modalitats gimnàstiques i que poden allargar la seva vida esportiva.

Es tracta d’un esport saludable i de gran valor estètic. La pràctica és molt recomanable, tant per a la iniciació a la Gimnàstica, com per gimnastes veteranes. A més, juntament amb els aspectes positius de la pràctica esportiva, es duen a terme altres objectius de caràcter educatiu, ja que es fomenten qualitats fonamentals per a la formació de la persona: treball en equip, disciplina, esforç, companyonia, autocrítica, etc.